torstai 7. toukokuuta 2015

Miksi numerot määrittelevät kuka sie oot?

Indeed

Tänään juttelin miun äidin kanssa siitä miten puheenaiheet kuten raha ja paino ahdistavat meitä molempia. Mie totesin sitten vaan et "Mie tiiän, että oon ylipainoinen. En mie tarvitse siihen vaakaa. Mikäli mie katsoisin vaa'alta paljon mie painan mie luultavasti ahdistuisin tosi paljon." Äiti nyökytteli ja totesi ajattelevan samalla tavalla. Myö ollaan kuitenkin terveitä molemmat ja meillä on hyvä elämä, mutta auta armias kun joku lätkäisee painosi numeroina eteen tulee ihme ahdistus.

Nuorempana muistan, kun asuin kotona ja meillä oli vaaka niin kävin siinä aina aamuisin. Oiskohan se sillo näyttänyt jotain 65kg? Nyt muistan, että vaaka on näyttänyt joissain vaiheessa jopa 93kg. Tänään otin itsestäni peilin  kautta kuvan ja kun katsoin sitä ni mie en kyllä nähnyt ylipainoista ihmistä. Siis ihan oikeasti katsokaa nyt.
Läski?
Ja siis ihan oikeasti mie olen ylipainoinen vaikka en vaa'alla tänään käynytkään porukoiden luona. Mie tiedostan sen, että miulla on mahaa, persettä, allit jne. En ajattele ylipainoani oikeastaan milloinkaan muulloin, kuin silloin kun näen vaa'alta lukemat.

Kuka oli se ääliö, joka keksi vaa'at? Tai sen hiton BMI:n? Miksi pitää olla tällaisia mittareita, jotka "kertovat" meille mitä myö ollaan? Miulla on ihanteelliset verenpaineet, verensokerit eikä miulla mitään muitakaan fyysisiä sairauksia flunssaa lukematta ole ollut (No lapsena oli astma, mut sekään ei enää oireile kuin sillo jos on hometta). Enkö mie nyt sitten mukamas ole terve ihminen? En. En mittareiden mukaan. Miullahan on ylipainoa ja se on epätervettä, sairas ihminenhän mie oon.

Joten teinpähän tänään päätöksen: En astu enää ikinä vaa'alle, jos ei ihan pakko ole. Mie en anna sen määritellä miuta ihmisenä, enkä anna sen numeron pilata miun päivää.

 Mie haluan olla mie ja rakastaa itseäni sellaisena kuin mie oon. Tehkää te samoin.

4 kommenttia:

 1. Voi Mirka <3 kyllä itsestään voi pitää ihan minkä kokoisena tahansa! Miekin oon yrittänyt olla vähemmän itsekriittinen. Siekin ku syöt ihan terveellisii ruokia (nam!) niin oma olo on varmasti hyvä, ja se on tärkeintä. Tarkotan tolla et miul tulee väsymys ym jos syö vaan vaaleeta tai sokerisii juttuja. :D eikä siihen terveelliseen elämäntapaan tarvi liittyä painonlaskua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tai kiinteytymistä tms. Unohin mitä miun piti viel sanoa ku känny lopetti kirjottamisen tos aikasemmas kommentissa xD Miks ihmiset keskittyy niin paljon painoon kun ois paljon tärkeämpiäkin asioita? Esim olla luotettava, ystävällinen ja ylpeä myös itsestään ja antamastaan panoksesta. :3

   Poista
 2. No niinpä. Aina kun joku alkaa puhuun fitness-juttuja ni tulee ekana mieleen et "Eiks oo muuta puheenaihetta?" :D Miks ei vaan vois istua siinä sohvalla, katsoa MLP:tä ja olla ihan onnellinen :D

  VastaaPoista
 3. Ihan loistavaa Mirka!! Oon niin samaa mieltä. Pienestä pitäen on ärsyttäny se, miten esim. joku koulun terkkari joka kerta valittaa sitä et nyt on taas kertyny lisää ylipainoa, mikä pitäis pudottaa. Ja se kuittailu jatkuu edelleen. Vaik hoetaan sitä et itestään pitäis pitää sellasena kuin on, niin silti aina joku huomauttaa siitä että millainen siun pitäis olla? #logiikka. Tää oli ihana teksti, puit miun ajatukset sanoiks.

  VastaaPoista