perjantai 12. joulukuuta 2014

Onnellisuus on

Tunnelmointia Epilässä

Miun tän vuoden jouluaatokset ovat selkeästi olleet hyvin samanlaisia. Ne ovat pyörineet lähinnä kysymyksen "Onko elämäsi miellyttävää tällä hetkellä ja nautitko elämästäsi" Haluaisinko mie muuttaa jotain vai onko tällä hetkellä kaikki ihan hyvin. On nimittäin hyvin jännittävä herätä aamulla siihen ettei tiedä onko miulla kaikki hyvin vai eikö ole. Onnellisuus ja siihen liittyvät asiat ovat olleet miulle aina vaikeita asioita käsiteltäviksi. Kiinnitän liikaa huomiota siihen millaista elämää muut elävät ja uskottelen liiankin usein itselleni, että jos mie jaksaisin opiskella yhtä ahkerasti kuin ystäväni tai jos olisin saanut työpaikan ja tekisin töitä olisin onnellisempi.

Voiko olla onnellinen ja tyytyväinen elämäänsä vaikka olisikin vain kotona eikä tavallaan "pyörittäisi" yhteiskuntaa eteenpäin? Onko sallittua nauttia siitä, että saa mennä nukkumaan niin myöhään kuin haluaa ja samoin myös herätä vaikka keskipäivällä jos nukuttaa? Vai pitäisikö sitä jaksaa herätä aamulla klo 05:00, että ehtii varmasti käydä suihkussa, syödä aamiaisen, käydä lenkillä, laittaa hiukset ja meikin ja sitten pirteänä klo 08:00 kouluun tai töihin? 

Mie en oo oikeastaan koskaan innostunut opiskelusta tai työnteosta. Tai noh ellei noita työkkärin työkokeiluja lasketa sillä ne olivat miusta mukavia ja opettavaisia kokemuksia. Oon mie miun terapeutinkin kanssa puhunut monta kertaa siitä miten miulla on aina vähän vääränlainen asenne koulunkäyntiin ja opiskeluun. Minkä mie sille oikeasti voin, että saan enemmän mielihyvää kotona oleilusta, kirjojen lukemisesta, tv-sarjojen/ elokuvien katselusta ja videopelien pelaamisesta kuin siitä että istun klo 08:00-16:00 koulussa kuuntelemassa luentoja. 

Minne sinun elämäsi junaraide vie?
Ps. Enää 12 yötä jouluun! Olkaa onnellisia siitä mitä teillä on älkääkä siitä mitä teillä voisi olla. Rakastakaa ihmisiä ympärillänne ja kerätkää lähellenne onnenmurusia ja leipokaa niistä yhdessä ystävien ja perheen kanssa onnenpipareita, joilla voitte sitten herkutella jouluaattona <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti