torstai 9. kesäkuuta 2016

Kannattaa uskoo et onnistuu vaik ei ois mitää hajuu kui se tehää!


Otsikon tekstin otin kortista, jonka sain anopiltani. Se kuvaa tätä miun kulunutta vuotta melkoisen hyvin sillä miulla ei ollut hajuukaan, että miten mie lopetan mut pääasia on et mie lopetan.

Halusin kirjoittaa jotain tästä aiheesta blogiin ja yritän kovasti keksiä jotain sanottavaa. Sitten mie mietin, että miten mie tekisin tän tekstin ni teen tän sen perusteella et mitä kysymyksiä miulta on ehditty tän vuoden aikana kysyä :)

Oliko vaikeaa? Oli ja ei. Mie päätin lopettaa ilman korvaustuotteita ja se sopi miulle. Kaikki tupakoitsijat ovat jollain tavalla riippuvaisia tavasta ja nikotiinista. Mie olin enemmän koukussa siihen tapaan. Vaikeimpia oli yhteiset illanistujaiset.

Kaipaatko tupakkaa? Tämä kysymys on oikeasti kysytty aika useasti. Ihan niinä ekoina päivinä, kun lopetin ja jos tuli ahdistavia tilanteita tai stressiä niin kyllä. Tupakka oli miun keino rauhoittaa itseni. Enää en kaipaa tupakkaa. 

Mikä oli pahinta, kun lopetit? Se yskä ehdottomasti. Myös se, että kroppa meni ihan sekaisin kun ei saanut enää nikotiinia. Vieroitusoireita miulle ei tullut tai jos tuli niin en sitä huomannut. Myös muiden tupakoitsijoiden näkeminen oli vaikeaa. Sitä tolkutin itselleni koko ajan, että miun on parempi nyt vaan pysyä savuttomana. 

Mikä siuta motivoi? Hah. Rehellisesti vastaan, että se kun isäni lupasi miulle 100 euroa kun vuosi tulee täyteen. Se motivoi eniten, mutta sen lisäksi tieto siitä että lopettaminen on miun elämän parhaimpia päätöksiä. 

Lihoitko lopettamisen jälkeen? Olin ylipainoinen jo ennen tupakoinnin lopettamista ja lopettamisen jälkeen miulle on tullut muutamia lisäkiloja varmasti. En käy vaa'alla niin en osaa tarkkaa lukemaa sanoa. 

Ootko säästänyt rahaa? Kun lopetin niin mietin, että pitäisikö laittaa aina tyyliin kuukaudessa semmoinen 20 euroa säästöön (Tupakkakartongin hinta), mutta päätin sen olevan turhaa. Mie tein lopettamisen jälkeen pienen laskelman ja se kertoi jo ihan tarpeeksi siitä miten paljon rahaa miulla röökiin meni. 

Miten kannustaisit muita lopettamaan? Tee se päätös ja pysy siinä. Ei siihen voi muuta sanoa. Sie voit koko loppuelämäsi toitottaa itsellesi, että "En mie niin paljoa polta, että tää ois haitallista." mut se on valhe jota sie jankkaat itsellesi. Miun perusjuttuja oli polttaessa: Saa ihmisellä nyt paheita olla, en mie polta niin usein, no kaikki me täältä joskus lähdetään jne. 

Lopuksi: 

Nyt mie oikeasti tajuan miten tyhmä olin, kun kitisin siitä miten tupakkalakia kiristetään. Tänään voin suoraselkäisenä sanoa, että kielletään vaan parveketupakointi ja vaikka kaikkialla muualla tupakointi paitsi semmoisilla paikoilla joissa on röökipaikka. 

Mie olin Joonaksen kanssa yksi päivä rannalla ja meidän vieressä oli nainen lapsensa kanssa. En ollut uskoa silmiäni, kun näin miten hää vaan pisti röökin palamaan ja makoili siinä rannalla poltellen. Miuta suututti sillä ajattelin, että tuo nainen altistaa miutkin röökin savulle samalla kun altistaa itsensä, lapsensa ja muut rannalla olijat. Sen jälkeen miuta suututti, kun tajusin et tuota samaa olen tehnyt itse (mut en sentään hitto soikoon uimarannalla! Tai jos oon niin saa tulla muistuttaan ja lyömään poskelle). 

Kiitos kaikille. Tästä on hyvä jatkaa! Tänään mennään katsomaan Warcraft-elokuva ja sen jälkeen syömään Gringos Locokseen. Juhlistetaan vähän tätä miun uutta savutonta elämää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti